ShinyHunters Klaim Tanggung Jawab pikeun Pelanggaran Data di Ticketmaster, Pelanggaran Data BBC Mangaruhan 25,000 Anggota: Roundup Warta Cybersecurity Anjeun

warta Cybersecurity on breaches data, ShinyHunters, Ticketmaster, BBC.

Hacking Grup ShinyHunters Klaim Tanggung jawab Breaches Data di Ticketmaster na Santander 

Ticketmaster jeung Santander, dua pausahaan utama, geus sasaran dina cyberattacks panganyarna, jeung grup Hacking ShinyHunters ngaku tanggung jawab. Grup éta dilaporkeun ngajual data anu dipaling, kalebet jutaan nami palanggan, alamat, nomer telepon, sareng detil pamayaran parsial.

Sumber pelanggaran sigana aya hubunganana sareng panyadia hosting awan Snowflake, dimana duanana perusahaan nyimpen data palangganna. Nalika Snowflake nyatakeun yén ngan ukur "jumlah kawates" akun anu dikompromi sareng nolak kerentanan dina sistemna, otoritas pamaréntahan ngaluarkeun peringatan ngeunaan kajadian éta. extent pinuh tina breach masih kanyahoan, tapi aya indikasi yen pausahaan séjén ogé bisa kapangaruhan.

Snowflake parantos ngabéjaan para nasabah sareng ngadesek aranjeunna pikeun marios setélan akunna sareng ngalaksanakeun auténtikasi multi-faktor. Ahli kaamanan nyarankeun yén jalma anu kapangaruhan tetep waspada phishing usaha jeung ngawas rekening maranéhanana pikeun sagala aktivitas curiga. Panalitian masih lumangsung, sareng langkung seueur detil diperkirakeun muncul nalika otoritas neraskeun usik kajadian éta.

BBC Konfirmasi Pelanggaran Data Mangaruhan 25,000 Anggota

BBC nembe dikonfirmasi a data breach mangaruhan skéma mancén na, exposing pribadi inpormasi tina leuwih 25,000 karyawan ayeuna jeung urut. Data anu dikompromi, kalebet nami, nomer asuransi nasional, tanggal lahir, jenis kelamin, sareng alamat bumi, disalin tina jasa panyimpen dumasar-awan. BBC ngajamin yén data kauangan sareng kecap akses anu sénsitip tetep aman sareng teu aya bukti nyalahgunakeun dugi ka ayeuna.

Pelanggaran éta nyababkeun kasalempang poténsial résiko sapertos panipuan, maling identitas, sareng serangan phishing pikeun jalma anu kapangaruhan. BBC keur aktip nalungtik kajadian, geus ngalaksanakeun ukuran kaamanan tambahan, sarta urging karyawan jadi waspada pikeun komunikasi curiga. Sanaos penyiar nampik sambungan kana ransomware, kajadian éta nunjukkeun pentingna ngajaga inpormasi pribadi sareng ancaman serangan cyber.

Pelanggaran ieu nyusul kajadian sateuacana dimana BBC dilaporkeun dipangaruhan ku kerentanan enol dinten MOVEit, nyorot tantangan pengkuh organisasi dina ngamankeun infrastruktur digitalna sareng ngajagi data karyawan anu sénsitip.

Operasi Europol Endgame Ngabongkar Jaringan Malware Utama, Nangkep Kasangka Utama

Europol ngumumkeun suksés ngahapus infrastruktur anu aya hubunganana sareng sababaraha operasi loader malware, kalebet IcedID, SystemBC, PikaBot, SmokeLoader, Bumblebee, sareng TrickBot, dina usaha koordinasi anu disebut Operasi Endgame. Antara 27 Méi sareng 29 Méi 2024, otoritas ngabongkar langkung ti 100 server sacara global. Aranjeunna nangkep opat jalma — hiji di Arménia sareng tilu di Ukraina — saatos milarian di 16 lokasi di Arménia, Walanda, Portugal, sareng Ukraina. Operasi ieu ngalibatkeun agénsi penegak hukum ti sababaraha nagara sareng nyababkeun panyitaan langkung ti 2,000 domain.

Malware anu sasaran ngagampangkeun serangan ransomware sareng kagiatan jahat anu sanés, nyababkeun résiko anu penting, kalebet kompromi sistem perawatan kritis rumah sakit. Otoritas ngagunakeun téknik sapertos "sinkholing" pikeun ngaganggu botnet. Hiji kasangka utama dilaporkeun earn € 69 juta ku nyéwa infrastruktur pikeun deployment ransomware.

Operasi Endgame, anu panggedéna ngalawan botnet, nunjukkeun kakuatan kolaborasi internasional dina gangguan cybercrime, kalayan partisipasi ti seueur firma sareng agénsi cybersecurity di Éropa sareng Amérika Kalér.